8. DROOGSTOCK: DOBRA STARA ROKOVSKA »ČAGA«

»Zato je 8. dan ustvaru Bog rock,« je nekoč kričal Pero Gnus (Pankrti), mi smo ustvarili Droogstock. Ker je brez rocka dolgčas, prazno, premalo uživaško. Zato.

Fina energija je bila – dobre vibracije so šibale z odra, izpod odra, levo-desno, vsepovsod. Izbrane skupine so igrale raznoliko, žanrsko pestro glasbo. Amfič smo lepo napolnili (okrog 250 ljudi). EST-tehnika je delovala kot švicarska urica, Jani je bil potrpežljiv, »dečki za gumbki« so se lahko »špilali« z vizualnimi učinki. Povezovalca Ema&Nik, prepričala sta me, javno vama sporočam, da imata službo tudi naslednje leto! Bendi so bili navdušeni nad dvorano, tehniko, ozvočenjem in sprejemom; hvala tudi ekipi deklet in fantoma iz 1. d. Neli in Katarina sta odpeli svoj zadnji Droogstock. Ivona je še enkrat več dokazala, da je izjemna pevka, Uroš&Sani sta ji suvereno sledila. Priznam, jezi me, da že 2. leto  zapored za Droogstock nimamo nobene resne prijave z Druge. Pa toliko odličnih glasbenikov&pevcev&pevk! Uroš&Ivona, leto dni je ogromno časa, da to stanje popravita. Žirija je kratko, učinkovito in razumljivo opravila delo in podelila nagrade takole:

INDIVIDUALNA PRIZNANJA:  najboljši basist  (Buržuazija), najboljši kitarist  – Alex Zorko (Jaja Bojz), najboljši bobnar – Tilen Cvijan (Dark Heart), najboljši pevec – Nejc Pipp (The Dots).

GLAVNE NAGRADE:

  • NAJBOLJŠE SLOVENSKO AVTORSKO BESEDILO: THE DOTS (pesem Jadro)
  • NAJBOLJŠA PRIREDBA: METER OGRAJE (za pesem Čakal sn te ko kreten)
  • NAJBOLJŠI ODRSKI NASTOP: BURŽUAZIJA
  • NAJBOLJŠA SKUPINA – žirija: BURŽUAZIJA
  • NAJBOLJŠI IMIDŽ/STIL: nagrada S. Oliverja – DARK HEART
  • NAJBOLJŠA SKUPINA – občinstvo (49 glasov): THE DOTS

Glavna nagrada za skupino Buržuazija pomeni snemanje pesmi v studiu Radia Maribor in samostojni nastop na odru Art kampa. Tam bo nastopila tudi skupina The Dots kot zmagovalka občinstva.

 

GBS