T: +386 (0) 2 330 44 30|info@druga.si

PREŠERNOV NATEČAJ 2020/21

december 2020

03dec(dec 3)10:0015jan(jan 15)0:00PREŠERNOV NATEČAJ 2020/21

Podrobnosti dogodka

PREŠERNOV NATEČAJ 2020/21

»Hitrost razpadanja sveta je strašna.
Hitrejša od razpadanja teles
v prst, prsti v prah, prahu v dah.
Hitrejša od razpadanja besed
v glas, glasu v sled, sledu v led.

Hitrost razpadanja besed je glas.
Hitrost razpadanja teles je čas.
Hitrost razpadanja sveta sem jaz.«

(Boris A. Novak)

 

Foto: Matej Petelin

Letošnji Prešernov natečaj začenjamo z besedami pesnika Borisa A. Novaka, ki, čeprav imajo že dolgo brado, zelo dobro opisujejo trenutno občutenje marsikoga izmed nas. Ko se nam zdi se, da svet okrog nas razpada, je umetnost morda še edino pribežališče pred norostmi vsakdana.

Zato vas vabimo, da vsaj za hip ustavite občutek razpadanja in svoje misli izrazite v obliki besed, vidnih ali slušnih podob ter oddate svoje prispevke na natečaj do 15. 1. 2020.

O načinu oddaje boste obveščeni konec decembra, saj je ta odvisen od tega, ali se bomo vrnili v šole (potem bo oddaja v fizični obliki v tajništvu šole) ali pa bo pouk še naprej potekal na daljavo (v tem primeru boste svoje izdelke oddali v elektronski obliki). Natančnejša navodila torej sledijo.

 

Do takrat pa zbirajte svoje zamisli, lovite občutke in ustvarjajte na literarnem, likovnem, fotografskem, filmskem ali glasbenem področju.

 

Prav tako vas vabimo, da oddate svoje ideje za obeležitev kulturnega praznika, pri tem pa upoštevajte, da proslava v klasični obliki (pred publiko) najbrž ne bo mogoča. Svoje zamisli oddajte po elektronski pošti na naslov tina.mojzer@druga.si.

več

Ura

December 3 (četrtek) 10:00 - Januar 15 (Petek) 0:00

Go to Top