T: +386 (0) 2 330 44 30|info@druga.si

Dijaki pomagali soustvarjati Festival Drugajanje

november 2015

19nov(nov 19)1:0025(nov 25)1:00Dijaki pomagali soustvarjati Festival Drugajanje

Podrobnosti dogodka

19.–25. november 2015

predfestivalski sprehod: 19. november ob 17.00

festivalski sprehodi: 23., 24. in 25. november ob 17.00

 

pričetek sprehodov pod Starim mostom pri restavraciji Orient

 

Petr Šourek: Maribor – evropska prestolnica turizma 2021

Češka

Pomoč pri raziskovanju: Konceptualna delavnica Druge gimnazije Maribor, mentorica: Nina Šulin, dijaki/nje: Ana Štuhec, Gabriela Štumberger, Lara Rubin, Urška Stefanič, Neža Kokol, Gašpar Marinič, Marta Bastovanović, Marina Kanatova, Jernej Imperl

60 minut

 

Petr Šourek, sicer filozof, prevajalec, režiser, scenarist in še kaj, je našel genialno nišo: v Pragi, mestu, preplavljenem z milijoni turistov, je s kolegi gledališčniki ustanovil turistično agencijo Corrupt tours, namenjeno izključno ogledovanju uspehov korupcije, ene najbolj cvetočih kultur današnjega časa.

Neobičajna turistična ponudba je nemudoma postala svetovna senzacija. In zazdelo se je, da je Maribor s svojo nedavno zgodovino Kanglerjeve vladavine in po(ne)srečenimi mahinacijami evropskih sredstev neizmeren vir tovrstne inspiracije. Šourek je zarinil svoj nos vanj, pri raziskovanju sodeloval tudi z dijaki in nastal je uprizorjeni sprehod, kjer nas Stara in Mlada trta popeljeta po turističnih biserih Maribora: zgodovinske neresnice se prepletajo z zabavnimi zgodbami finančnih spodrsljajev. Naslov obljublja ironičen ogled mesta, kjer nič ni preprosto to, kar se zdi.

 

GuestRoomMaribor v torek., 17.11.2015 ob 19.00 uri vabi v Salon uporabnih umetnosti (Glavni trg 1, Maribor) na dogodek ‘Meet the resident: Petr Šourek’, kjer boste lahko spoznali umetniškega vodjo Corrupt tour, ki je projekt razvijal v okviru rezidenčnega obiska v Mariboru.

 

unnamed (1)

Koncept, scenarij in režija: Petr Šourek, Corrupt tour

Izvršna producentka: Katarina Slukan

Produkcija in pomoč pri raziskovanju: Tajša Perović

Corrupt tour izvajalki: Anja Koleša, Nataša Dover

Kostumografija: Eva Holá

Producent: Bunker, Ljubljana

Koprodukcija: GuestRoomMaribor

več

Ura

19 (četrtek) 1:00 - 25 (Sreda) 1:00

Go to Top