T: +386 (0) 2 330 44 30|info@druga.si

Dvodnevna delavnica na temo vključenosti in podpore LGBT + mladim V Mariboru

oktober 2016

25okt(okt 25)1:0016nov(nov 16)1:00Dvodnevna delavnica na temo vključenosti in podpore LGBT + mladim V Mariboru

Podrobnosti dogodka

Mladinski kulturni center Maribor organizira, v okviru programa Maribor skozi rožnata očala in v sodelovanju z Mladinsko Mrežo MaMa ter Mladinskim svetom Slovenije, dvodnevno delavnico na temo vključenosti in podpore LGBT+ mladim v Mariboru.

LGBT+ je kratica, ki zajema lezbijke, geje, biseksualce/-ke, transspolne osebe ter osebe z drugimi spolnimi usmerjenostmi in identitetami.

 

Pri svojem delu Mladinski kulturni center Maribor opaža, da LGBT+ mladi izražajo potrebo po večji informiranosti in podpori v lokalnem okolju. Z namenom omogočiti LGBT+ mladim varen prostor in prispevati k temu, da bo Maribor za njih bolj vključujoč prostor, bomo na dvodnevni delavnici 21. in 22. oktobra z mladimi udeleženci skupaj ugotovili kakšno podporo mesto LGBT+ mladim že nudi ter oblikovali predloge kaj lahko skupaj naredimo, da bodo šole, prostori, ki jih mladi obiskujejo v prostem času… vključujoči tudi za LGBT+ mlade. Izbrane predloge bomo 25. oktobra na zaključnem dogodku v Mariboru predstavil odločevalcem, 16. novembra pa bodo predstavljeni tudi na nacionalni konferenci.

 

VABILO NA DELAVNICO

več

Ura

Oktober 25 (Torek) 1:00 - November 16 (Sreda) 1:00

Go to Top