T: +386 (0) 2 330 44 30|info@druga.si

Muzikal EST Sen kresne noči na Glavnem odru Festivala Lent

junij 2018

15jun(jun 15)6:5824(jun 24)22:58Muzikal EST Sen kresne noči na Glavnem odru Festivala Lent

Podrobnosti dogodka

Vabljeni na muzikal Sen kresne noči

na Glavni oder Festivala Lent

v nedeljo, 24. 6. 2018, ob 21.30

Magični muzikal o mladosti in njeni norosti, zmešnjavah in relativnosti ljubezni po Shakespearovo.
Muzikal Sen kresne noči v izvedbi English Student Theatre je mladostna glasbena predelava najbolj priljubljene Shakespearove romantične komedije o ljubezni in zmešnjavah, ki jih lahko povzroča.
Dogajanje je postavljeno v sodobno svetovno metropolo, kjer se veliki naftni mogotec in diktator Tezej pripravlja na poroko s Hipolito, kraljico še zadnjega domorodskega ljudstva ob izlivu reke Amazonke. Tegobe prve velike ljubezni pa preganjajo štiri mladostnike. Hermija je zaljubljena v Lisandra, Helena pa v Demetrija. Nenadoma se Demetrij ogreje za Hermijo, predvsem zaradi njenega nesramno bogatega očeta, mafijskega šefa Egeja, ki Demetrija naravnost obožuje. Hčerko sili v poroko z njim, zato se Hermija in Lisander odločita za beg, prijateljica Helena pa njun načrt izda Demetriju, ki hoče nesojeno nevesto nazaj. Istočasno se prepir zaneti tudi v vilinskem kraljestvu tropskega deževnega gozda, kjer se kralj Oberon in kraljica Titanija prepirata zaradi Oberonovega skoka čez plot in njegovega nezakonskega sinčka. Oberon naroči svojim pažem Spakcem, naj začarajo Titanijo, da se bo zaljubila v prvo bitje, ki ga bo srečala. Po spletu Oberonovih čarobnih posredovanj se v tropskem deževnem gozdu, kjer se pobeglim zaljubljencem in vilinski kraljici pridružijo še amaterski igralci, ki pripravljajo poročni program, na kresno noč zgodi prava ljubezenska zmešnjava. Na koncu se vse uredi. Mladostniki so poparčkani, kot je treba, Titanija in Oberon se pobotata, Tezej pa dovoli Hipoliti oditi nazaj k svojim Amazonkam.

English Student Theatre, II. gimnazija Maribor

ツ GLAVNI ODER NA DRAVI

ツ VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=z-KaKZpcs98
ツ VEČ: www.festival-lent.si

ツ VSTOPNICE:
Lenta 25 € / 15 € za študente ali
Dnevna Lenta 15 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

ツ PROGRAM FESTIVALA LENT 2018: https://www.festival-lent.si/program/

več

Ura

15 (Petek) 6:58 - 24 (Nedelja) 22:58

Go to Top