T: +386 (0) 2 330 44 30|info@druga.si

Poletna šola klasičnih jezikov

februar 2020

19feb(feb 19)0:0017apr(apr 17)0:00Poletna šola klasičnih jezikov

Podrobnosti dogodka

Konec junija in v začetku julija bo potekala že peta poletna šola klasičnih jezikov v Grčiji. Namenjena je dijakom splošnih in klasičnih gimnazij iz Slovenije in zamejstva ter njihovim profesorjem. Poletno šolo organizira Društvo za antične in humanistične študije Slovenije v sodelovanju z Oddelkom za klasično filologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Letošnja poletna šola bo potekala od 25. junija do 2. julija 2020. Udeleženci bodo bivali v kraju Arahova na pobočju gore Parnas, v neposredni bližini Delfov. Poleg obiska Delfov program vključuje tudi ogled Arheološkega muzeja v Tebah. Ta je posebej zanimiv zato, ker poleg najdb iz mikenskega in klasičnega obdobja grške zgodovine ponuja tudi vpogled v čas, ki je sledil. V programu sta tudi ekskurzija po Evboji ter ogled Diona in Soluna v grški pokrajini Makedonija. Udeleženci poletne šole se bodo namreč letos podali na pot z avtobusom – preko Hrvaške, Bosne, Srbije in Severne Makedonije.

Osrednji del poletne šole bo potekal v hotelu s štirimi zvezdicami in bazenom Domotel Anemolia Mountain Resort. Dijaki se bodo po izbiri učili starogrškega, novogrškega ali latinskega jezika. Sodelovali bodo lahko v ustvarjalnih delavnicah ter prisostvovali predavanjem o latinski in grški kulturi. Ta se bodo neposredno navezovala na lokacijo. Vključen bo tudi krajši tečaj grškega plesa.

PRIJAVA IN INFO:

več

Ura

Februar 19 (Sreda) 0:00 - April 17 (Petek) 0:00

Go to Top