T: +386 (0) 2 330 44 30|info@druga.si

POMLAD NA DRUGI // Potopisno predavanje Never Lose Your Soul

marec 2019

14mar(mar 14)0:0019(mar 19)18:00POMLAD NA DRUGI // Potopisno predavanje Never Lose Your Soul

Podrobnosti dogodka

S Pomladjo na Drugi se pričenja tudi sklop potopisnih predavanj.

Vabljeni na prvo predavanje, ki bo v TOREK, 19. 3. 2019, ob 18.00 v jedilnici II. gimnazije Maribor.
Zapisali so:
“Never Lose Your Soul” je naslov projekta, v okviru katerega smo z dijaki že drugič potovali v Ugando. Projekt, v katerem želimo najbolj ranljive dele narave vrniti v roke tistim, ki so vedno bili njihovi najboljši skrbniki, lokalnemu prebivalstvu. Osredotočeni smo na mlade in njihove priložnosti. Slednje ni lahko, saj ta območja zanje praviloma niso življenjski prostori v katerih bi želeli živeti, primež kapitala pa velikokrat narekuje razvoj, ki je daleč od trajnosti ali zagotavljanja blaginje tistim, ki na teh območjih živijo.
V predavanju vas bomo popeljali na jezero Bunyoyni; v ekvatorialno Afriko, v Ugando. Naše fotografije in kraki filmčki bodo govorili o življenju, ki, kot dobra vrtna zemlja sama po sebi ne daje ničesar, če vanjo ne sejemo, sadimo in jo negujemo. Pokazali vam bomo vzporednice z življenjem v Sloveniji, kaj vse se lahko spremeni, če v življenju verjamemo, da (trenutno) nemogoče lahko spremenimo v priložnosti in kakšna je moč skupnosti, ki ne deluje razdiralno ampak povezovalno.
Vsa protislovja, ki jih smo jih v sebi začutili ob zadnjem obisku, so pokazala, kako nemočna in ranljiva bitja smo, vendar tudi tisto drugo stran naše duše. In ta občutek je lep; dober. Zato – prijazno vabljeni, da doživete del tega potovanja!

več

Ura

14 (četrtek) 0:00 - 19 (Torek) 18:00

Go to Top