T: +386 (0) 2 330 44 30|info@druga.si

Projekt Druga za srce

januar 2016

07jan1:001:00Projekt Druga za srce

Podrobnosti dogodka

Vabilo k sodelovanju v projektu Druga za srce pod okriljem Društva za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje:
V četrtek, 7. 1. 2015 bo v ob 12.50 v učilnici 2D3 uvodni sestanek za sodelovanje v projektu Druga za srce, ki poteka v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje, in je namenjen preprečevanju srčnožilnih bolezni, ki so najpogostejši vzrok obolevnosti in smrti v zahodnem svetu, sestanka se bo udeležil kardiolog, ki bo bolj podrobno predstavil projekt.
Imeli bomo pohod z meritvami krvnega pritiska, sladkorja, maščob, predavanje na eno izmed zgornjih tem, nadaljevali bomo z lani zastavljenim projektom odkrivanja atrijske fibrilacije (motnje srčnega ritma, ki je pogost vzrok možganske kapi, v kolikor se je ustrezno ne spozna in pristopi k zdravljenju) pri starostnikih z namenom preprečevanja možganske kapi, s snemanjem elektrokardiograma (EKG) z žepnim aparatom, namenjenim uporabi laikov, saj se nam je letos uspelo dogovoriti za sodelovanje z dvema domovoma ostarelih občanov. EKG posnetke bodo prostovoljci poslali dvema sodelujočima kardiologoma da jih, v kolikor bo potrebno, posredujeta osebnim zdravnikom. Za vse prostovoljce bo pripravljena kratka edukacija učenja uporabe žepnega EKG aparata. Organizirali pa bomo tudi delavnico temeljnih postopkov oživljanja (kako ravnati, če se pred našimi očmi zgrudi oče, sosed ali neznanec in je brez znakov življenja).
Vabljeni vsi resni kandidati, ki Vas zanima medicina in vsi, ki bi radi pomagali pri preventivi srčnožilnih bolezni in se ob tem naučili veliko uporabnih stvari.
Za motivacijo Vas vabimo k ogledu kratkega šaljivega videa, ki je bil pred kratkim posnet, da bi čim več Slovencev znalo pravilo nuditi prvo pomoč – Car oživlja: https://www.youtube.com/watch?v=cg6CTCRluyw
Lep pozdrav in se vidimo v četrtek!
                                                       Ekipa Druga za srce

več

Ura

(četrtek) 1:00 - 1:00

Go to Top