T: +386 (0) 2 330 44 30|info@druga.si

Razpis štipendij za mednarodno šolo UWC

januar 2020

13jan(jan 13)0:0031(jan 31)0:00Razpis štipendij za mednarodno šolo UWC

Podrobnosti dogodka

Razpis za štipendije za gimnazijske dijake 2. in 3. letnika z rokom oddaje v petek, 31. 1. 2020

UWC vzgaja mlade iz vseh družbeno-ekonomskih skupin v duhu mednarodnega razumevanja. Namen izobraževanja na UWC šolah je spodbujanje k pozitivnim družbenim spremembam. Zaradi svoje izjemne kulturne pestrosti, šole UWC vzpodbujajo dijake k izpolnjevanju UWC vrednot, to so med drugim mednarodno in medkulturno razumevanje, spoštovanje raznolikosti, osebna odgovornost in integriteta, medsebojna odgovornost in varovanje okolja. Vsako šolo, ki jih je danes po celem svetu že 18, obiskujejo mladi iz približno 90-ih različnih držav. Dijaki opravljajo program Mednarodne mature (International Baccalaureate oz. IB), ki predstavlja akademski del programa. Poleg tega je program UWC šol popestren s številnimi obveznimi obšolskimi aktivnostmi, kot so primer prostovoljno delo, sodelovanje z lokalnimi organizacijami, spodbujanje samoiniciativnosti in krojenje lastnih projektov.

Kot tudi drugi selekcijski odbori UWC šol po svetu, Slovenija že 37 let zapored pošilja izbrane dijake po svetu. Le-ti odidejo na dvoletno šolanje, ki je financirano s strani štipendij, ki jih dijaki prejmejo od društva UWC Slovenija. Letos so razpisane štipendije za UWC Adriatic v Devinu (Italija), UWC Mostar (Bosna in Hercegovina) in dve štipendiji za UWC Changshu (Kitajska).

Povezava na letošnji razpis: https://www.si.uwc.org/page/?title=Razpis+2020&pid=5450&fbclid=IwAR19o_wAjXsrN-4Zu49nX2jMH1DtGI9q_XuUXsa8jd2oagtu7DDzkcjKj34

Spletna stran: https://www.si.uwc.org/

Facebook stran društva: https://www.facebook.com/UWCSlovenija/

Instagram stran društva: https://www.instagram.com/uwcslovenija/

 

več

Ura

13 (Ponedeljek) 0:00 - 31 (Petek) 0:00

Go to Top