MACARON D’OR
 
5. aprila je v učilnici za francoščino potekal natečaj v peki francoskih slaščic – MACARON D’OR, ki ga organizira Francoski inštitut v Sloveniji.
13 dijakov se je opogumilo in pripravilo 15 slaščic, ki so marsikomu polepšale glavni odmor, predvsem pa komisiji, ki jih je ocenjevala.
Komisijo so sestavljali profesor Saša Mikić, profesor Marko Jagodič, Neža Kokol (4.F) in Urban Vernik (2.E), ki je tudi poskrbel za fotografije teh sladic. Komisija je ocenjevala zahtevnost priprave, okus, izgled in učinek v ustih (tekstura, mehkoba, itd.).
 
Prva tri mesta so po presoji komisije zasedli:
 
1. mesto – Luka Kacjan (4. F) s sladico Crème brulée
2. mesto – Dora Mališ (2. E) z alzaško pito Tarte alsacienne
3. mesto – Gašper Bedenik (1. F) s čokoladno torto Gâteau au chocolat fondant
 
Sedaj se bodo potegovali še z ostalimi dijaki in učenci iz cele Slovenije.
 
Prav tako še posebne čestitke 2.E-razredu, saj je iz tega razreda sodelovalo kar 9 dijakov.
 
Še enkrat hvala vsem sodelujočim, komisiji in dijakom, ki so nas popeljali za trenutek v Francijo s prelepimi in slastnimi francoskimi slaščicami in nas nasitili za cel dan.​