1. 3. je v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja angleščine za dijake 3. letnikov, na katerem je sodelovalo 9 dijakov naše šole, ki so pred tem dosegli odlične rezultate na regijskem tekmovanju.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz slušnega razumevanja, poznavanja in rabe jezika ter daljšega pisnega sestavka – eseja.

V kategoriji A1 (dijaki nacionalnih gimnazijskih oddelkov) se je najbolje odrezala Lucija Ivanuša s 14. mestom, za katerega prejme srebrno priznanje, sledi ji Jan Horvat s 17. mestom, ki prav tako prinaša srebrno priznanje. Bronasta priznanja pa prejmejo sledeči dijaki: Domen Leš, Hana Viktorija Balan in Lara Veingerl.

V kategoriji A2 (dijaki mednarodnih gimnazijskih oddelkov) se je najbolje odrezala Ana Časar, ki je dosegla 2. mesto in si s tem prislužila zlato priznanje. Sledita ji Lan Oberžan s 6. mestom in srebrnim priznanjem in Mihaela Denkovska z 10. mestom, ki prejme bronasto priznanje.

V kategoriji C (dijaki 3. letnikov, ki se učijo angleščine kot drugega tujega jezika) pa se je kot naša edina tekmovalka odlično odrezala Kaja Kač, saj je dosegla 2. mesto in s tem srebrno priznanje.

Vsem dijakom in njihovim mentorjem iskrene čestitke za odlične uvrstitve!

Klavdija Krempl Slana,

koordinatorica tekmovanj iz angleščine za 3. letnike