Tudi v letošnjem šolskem letu bodo potekali na II. gimnaziji fakultativni tečaji tujih jezikov in sicer začetni tečaji nemščine, španščine, francoščine, ruščine in latinščine. Prav tako boste lahko obiskovali tečaj medicinske latinščine (začetni in nadaljevalni).
Dijake višjih letnikov vabimo, da se udeležite tečajev, na katerih se boste pripravljali na enega izmed mednarodno veljavnih izpitov iz angleščine (CAE), francoščine (DELF) in španščine (DELE).
Vse, ki vas učenje jezikov zanima, vabimo, da se najkasneje do ponedeljka, 5. 10. 2020, prijavite na želen jezikovni tečaj. Prijavnice in vse podrobnejše informacije najdete na šolski spletni strani (DEJAVNOSTI/JEZIKOVNI TEČAJI). Za vsa morebitna vprašanja se obrnite na prof. Mirjano Vudler.

TEČAJ KITAJŠČINE

Tečaj kitajščine – začetni in nadaljevalni

  • število šolskih ur: 60
  • število srečanj: 30
  • mentorici: sinologinja Mojca Seljak in kitajska učiteljica

Tečaj kitajščine poteka v okviru projekta Konfucijeve učilnice Maribor, ki ga je omogočil Hanban, kitajski državni urad za poučevanje kitajščine kot tujega jezika. Vsako šolsko leto je možen vpis v začetni kot tudi v nadaljevalni tečaj, ki ju vodita kitajska učiteljica in slovenska sinologinja. Poleg učenja kitajščine vam tečaj omogoča tudi spoznavanje bogate kitajske kulture, njene zgodovine ter kitajske umetnosti, ki vam jo približamo na kitajski čajanki, kot tudi na delavnicah kitajske kaligrafije, kitajskih vozlov, kitajskih rezank ter delavnici kitajske hrane.

Tečajniki se lahko ob koncu šolskega leta udeležijo Državnega tekmovanja iz znanja kitajščine za dijake slovenskih srednjih šol. Njihova uvrstitev med prva dva ali prve štiri v državi se bogato nagradi z brezplačnim tritedenskim obiskom Kitajske in udeležbo na svetovnem tekmovanju iz znanja kitajščine.
Za več informacij o tečaju lahko pišete na: mojca.seljak@druga.si