SOLY – SPECIALNA OLIMPIJADA

SOLY ali specialna olimpijada je dogodek za otroke prve triade OŠ G. Šilih, ki preživijo nepozaben dan na II. gimnaziji. Zanj se pripravljajo ves mesec, njihova predstava pa že drugo leto najbolje prikaže ves vložen trud. Tudi solz ne manjka. Predvsem pri dijakih Druge, ki se v enem dnevu navežejo na svoje »budije«, saj jih »ena na ena« spremljajo ves dan: pri gibalnih aktivnostih, poslikavi obraza, ročnih spretnostih ali pa »zgolj« vsakdanjih obveznostih, kot je malica.

Ob tem pa je SOLY projekt dijakov, ki ga pripravijo v vseh fazah: »od ideje do izvedbe«. Dogodek, za več kot sto udeležencev, otrok in dijakov, pomeni nekaj posebnega. Vsi so dobitniki in vsi se nekaj naučijo. Projekt v katerem dobijo vodstvene vloge, operativne naloge ter pokažejo veliko empatije.


PLESNA SKUPINA TIGRICE IN NAVIJAŠKA SKUPINA BORCI

Kratka zgodovina

Ustanovljeni smo bili daljnega leta 1996, tako da smo na začetku letošnjega šolskega leta v septembru praznovali že 23 let našega delovanja. Pričeli smo z majhnim številom članov in s še manj znanja. Počasi se je naše število večalo, vse več je bilo nastopov, z njimi pa so se večale tudi zahteve, pred katere smo bili postavljeni.

Ugotovili smo, da lastno improviziranje ne bo dovolj, zato smo se pričeli udeleževati različnih seminarjev, ki so bili organizirani vsako leto. Na takratnih nastopih naše košarkarske ekipe so nas hitro opazili, kaj kmalu pa smo pričeli nastopati tudi za druge klube. Nastopali smo na evropskem pokalu za KK Laško, skoraj vsako leto smo bili gostje študentskega All Stars v Mariboru in Šalamonovega memoriala. Kratkočasili smo tudi  občinstvo NK Maribor in slovenske košarkarske reprezentance ter gostovali v sosednjih državah. Z veseljem se spominjamo predvsem večjih tekmovanj z zelo aktivnimi navijači, najlepše pa je bilo nastopati na kvalifikacijskih tekmah naše nogometne reprezentance v Ljudskem vrtu, kjer je bilo vzdušje res fenomenalno.

V vseh teh letih delovanja sta obe skupini sodelovali na številnih tekmovanjih na državnem in mednarodnem nivoju in dosegli veliko  odličnih rezultatov.

Borci in Tigrice danes

Trenutno ima navijaška skupina BORCI 20 članov, v plesni skupini TIGRICE pa je 12 deklet. Obe ekipi trenirata ob torkih in petkih v šolski telovadnici, tekmujeta na tekmovanjih na državnem in mednarodnem področju, v okviru naše šole pa nastopata na vseh športnih prireditvah, jesenskem pikniku za starše, na informativnem dnevu, ob novem letu in zaključku šolskega leta pa skupini pripravita nastop za starše in prijatelje Borcev in Tigric.

Organizacijski vodja plesno – navijaške skupine je že od vsega začetka prof. Simona Krajnc, trener Borcev je Matej Trilar, koreografinja in trenerka Tigric pa je Katarina Cafnik.

Ker ne nastopamo več samo na srednješolskih tekmovanjih , se je naša sestava nekoliko spremenila, tako da sprejemamo člane tudi z drugih šol, vabljeni so tudi študenti iz fakultet.

Naše znanje se je z leti močno povečalo,zato upamo, da bomo lahko to znanje delili z novimi člani.

Pa naj bo dovolj besed in naj govorijo slike !

Simona Krajnc, prof.
vodja Tigric in Borcev