V telovadnici II. Gimnazije Maribor je v ponedeljek, 21. 3. 2016, potekalo finalno državno tekmovanje v odbojki za dijakinje. V finalu so nastopale dijakinje Gimnazije Ljubljana Šiška, Srednje ekonomske in trgovske šole Nova Gorica, I. gimnazije iz Celja in II. Gimnazije Maribor.

Veliko število gledalcev in navijačev je spremljalo izredno kvalitetno in borbeno igro 4 najboljših ekip v državi. V polfinalnih tekmah sta zmagali ekipi Gimnazija Ljubljana Šiška in II. Gimnazije Maribor. Gimnazija Ljubljana Šiška je premagala I. gimnazijo iz Celja, II. Gimnazija Maribor pa Srednjo ekonomsko in trgovsko šolo Nova Gorica. Obe tekmi sta se končali z rezultatom 2:0.

Sledila je tekma za 3. mesto v kateri so bile boljše dijakinje I. gimnazije iz Celja. V finalu sta se pomerili ekipi Gimnazije Ljubljana Šiška in II. Gimnazije Maribor. Ob bučni podpori navijačev obeh ekip in ogorčeni borbi za vsako žogo so slavile naše dijakinje z rezultatom 2:0 ter tako postale državne prvakinje za šolsko leto 2015/16. V zmagovalni ekipi je bila najboljša igralka dijakinja 4.š oddelka Anita Sobočan. Za ekipo dijakinj II. Gimnazije Maribor so nastopale:

Barbara Grubišić Čabo, Katja Čeplak, Aneja Tancer, Brina Bračko, Ana Kristina Šalinović, Lena Pučnik, Tonka Pučnik, Kaja Keglevič, Nika Dobaj, Lea Ivančič, Ana Marija Vovk in Anita Sobočan. Našim dijakinjam čestitamo za prikazano igro in osvojen naslov državnih prvakinj.

 

d53fbb0a-b321-4ab4-8aab-9234d13f515f