DRŽAVNO SREDNJEŠOLSKO PRVENSTVO V ŠPORTNEM PLEZANJU

“Ajde, drži! Dajmo, do vrha!”
Tako je danes, 30. 1. 2019, bobnelo v telovadnici Škofijske gimnazije Ljubljana, kjer se je v previsno steno s plezalnimi čevlji na nogah in magnezij vrečko za pasom borbeno podalo sedem drugogimnazijcev. Tekmovali so v dveh ločenih kategorijah.

V tehnično precej zahtevni smeri se je od naših najbolje znašla Maja Kramberger (2. C), ki se je uvrstila v finale in domov prinesla bronasto kolajno! Le za nekaj mest je finale zgrešila Zoja Gobec (1.B), ki je zasedla 7. mesto.
Ostali rezultati naših, mlajši dijaki: Iva Vidovič iz 1. D (11. mesto), Maj Alter (2. F, 13. mesto), Jure Pospišil (2. A, 39. mesto). Starejši dijaki: Lana Lesnika iz 3. C (13. mesto), Lovro Verk (3. C, 22. mesto).

Letos bo skupno nastopilo rekordno število deset drugogimnazijcev. Zraven omenjenih bodo v smer vstopile še v kategoriji licenziranih dijakov Urška Repušič, Katja Cundrič in Lucija Tarkuš. Čakamo dobre novice.

Nuša Maver, strokovna sodelavka, praktikantka, trenerka, bivša dijakinja

 

Plezalci dvakrat do rekorda
Za nami je državno prvenstvo v plezanju, ki se ga je letos udeležilo rekordnih 10 udeležencev z Druge. Drugi rekord je pri osvajanju medalj, saj smo domov prinesli kar dve. Čestitam vsem udeležencem, predvsem dobitnicam Maji Kramberger (bronasta, nelicencirani) in Luciji Tarkuš (srebrna, licencirani).  
 
Na prvenstvu so sodelovali poleg omenjenih še Urška Repušič, Katja Cundrič, Iva Vidovič, Lana Lesnika, Zoja Gobec, Lovro Verk, Jure Pospišil, Maj Alter.