HEALTHY SCHOOL – HEALTHY TEACHERS

“V okviru projekta Erasmsu+ Healthy Teachers, Healthy School, nas je obiskal Guinessov rekorder, fitnes trener instrokovnjak za prehrano, Aleš Potrč, ki nas je ozavestil, da takšne in drugačne diete nikakor niso sprejemljiv del življenja mladega človeka. Zdravje in lepota se dosežeta naravno in gresta z roko v roki.”

Zaključek programa Helathy teachers – Healthy school

10. maja je bila v Knjižnici Nova vas slovesno odprta razstava dijakov II. gimnazije, ki je nastala v okviru Erasmus programa pod mentorstvom profesorice Jasnice Bobičič. Razstavljeni so spisi in pesmi, ki so jih dijaki napisali med poukom angleščine. Rdeča nit razstave je zdrav način življenja in njegova vloga v današnji družbi. V spisih dijakov zasledimo vse od kritik današnjega načina življenja pa vse do nasvetov kako živeti zdravo. Razstava je obarvana tudi z irsko poezijo, znanimi enokitičnimi pesmimi limericki, ki so pokazali, da kljub stresnemu vsakdanu mladi ohranjajo smisel za humor. Razstava bo odprta en teden do 17.5., tako da vljudno vabljeni vsi.

HEALTHY SCHOOL – HEALTHY TEACHERS

II. gimnazija je šola, ki odpre vsa vrata. Vsaki šoli je zelo pomembna uspešnost dijakov na maturi, naši šoli pa še posebej udeležba dijakov pri obšolske aktivnosti. Na našem področju (Štajerska) dosegamo zelo dobre rezultate, ki so pa včasih tudi povezani s preobremenjenostjo, notranjih stisk in nezadovoljstvom učiteljev ter dijakov. V ta namen smo se odločili, da bi preko medija angleškega jezika, drugih kultur in nazorov poiskali izobraževanja v tujini v angleško govorečem okolju (Združenem kraljestvu) in državah, ki veljajo za vzgled v izobraževanju in uporabo sodobne tehnologije (Finska) ter srce umetnosti (Portugalska) in bi primere dobre prakse prikazali in jih vpeljali na našo šolo.

GLOBALNI CILJI:

  1. Izboljšati znanje angleščine (profesorjev udeležencev in dijakov)
  2. Okrepiti ozaveščenost udeležencev in dijakov in razumevanje angleško govorečih kultur (Združeno kraljestvo)
  3. Vzpostaviti mednarodne stike z državami: Velika Britanija, Finska in Portugalska
  4. Podpreti učence pri pridobivanju kompetenc (znanja angleščine, uporaba IKTja) in nazorov (umetnost in zdrav način življenja), Finska in Portugalska
  5. Z izbranimi mednarodno priznanimi izobraževanji zagotoviti boljše priznavanje kompetenc (na šoli, v lokalni skupnosti: Univerza v Mariboru in državnem nivoju Ministrstvo za šolstvo, izobraževanje in šport)
  6. Izboljšati kvaliteto poučevanja na šoli
  7. Izboljšati počutje dijakov in profesorjev na šoli

Rdeča nit tega projekta je zmanjšanje stresa skozi dobro organizacijo, zdrav način življenja, gibanje, kreativnost v razredu in prepoznavanje estetske lepote (fizis skozi zgodovino). Teme so del kurikuluma pri predmetih umetnostna zgodovina, angleščina in šport.