Na zaključnih tekmah državnega prvenstva v športnem plezanju pretekli vikend, ki tradicionalno potekajo v Kranju, so tri dijakinje Druge gimnazije Lucija Tarkuš, Ema Seliškar in Maja Kramberger uspešno zaključile sezono državnega prvenstva za leto 2019. Skupaj sta Lucija in Ema v Kranju kar petkrat stali na stopničkah za zmagovalce v posamičnih tekmah, Lucija pa trikrat tudi v skupni razvrstitvi državnega prvenstva za leto 2019.
Lucija je med kadetinjami do 18 let z drugim mestom v težavnosti ubranila prvo mesto v skupni razvrstitvi in osvojila naslov državne prvakinje med kadetinjami, z zmago v balvanskem plezanju pa v tej kategoriji naslov državne podprvakinje. V svoji krstni sezoni v članski konkurenci je s sobotnim tretjim mestom v težavnosti osvojila izvrstno tretje mesto v skupni razvrstitvi težavnosti tudi med članicami.
Ema je v soboto osvojila tretje mesto v balvanih in skupno četrto, ter drugo mesto v nedeljski težavnosti in skupno peto v kategoriji starejših deklic.
Maja se je v njeni prvi sezoni na tekmah državnega prvenstva, po hitrostnem in balvanskem plezanju, prvič uspela uvrstiti v finale še v težavnosti in poskrbela, da so se vanj uvrstile kar tri drugogimnazijke.
V sezoni 2019 so se Lucija, Ema in Maja na posamičnih tekmah državnega prvenstva kar 19-krat uvrstile na zmagovalni oder.
Tri dekleta pogumno stopajo na pot, ki so jim jo začrtale uspešne plezalke – drugogimnazijke – s Stašo Gejo in Urško Repušič na čelu.
Po koncu tekmovalne sezone za tri dijakinje sledi kratek predah, konec januarja pa bodo že zastopale II. gimnazijo na Državnem prvenstvu srednjih šol.
T. S. in P. K.