// Timotej Zavec (4. Š) – SVETOVNI ČLANSKI PRVAK V KICKBOXU // ČESTITAMO! //
V tednu pred počitnicami je v italijanskem Lidu di Jesolu v okviru najmočnejše kickbox organizacije Wako potekalo svetovno prvenstvo, ki se ga je udeležil tudi naš dijak Timotej Zavec (4. Š) – in zmagal! Med člani!
Kot pravi Štajerci bi se to ob močni gostilniški debati slišalo to nekako takole: “Kaj pa oni pubec iz Druge, ko jih je “fse namlato” na tekmi in postal članski svetovni prvak?” Pa stopimo ven iz gostilne in se odpeljimo na Tezno. V Barada center. In od tam začnimo z dejstvi. Prvo je in nesporno je, da je Timotej postal članski prvak in se tako postavil ob bok njegovemu trenerju Tomažu Baradi. Tako bo tudi on dobil svojo sliko na njihovi “Wall of World champions”.
Timotej trenira 3x na teden 7.00-9.00, vsak dan popoldan in še v soboto. Ko pridem kdaj tja na ogled treninga, se to trenira, brez milosti, na polno. Samo tako si lahko prvak, kar dobro vesta njegova trenerja Tomaž Barada in Aleš Zemljič. Že nekaj časa nazaj mi je Tomaž pravil za Timoteja: “Fant me posluša, kaj mu rečem. In to potem naredi. In on obeta.” Če kdo, potem ima res bogate izkušnje prav njegov trener, ki je imel tudi tokrat prav.

Ko se pogovarjaš s Timotejem, se vidi, da ima cilje, je zelo osredotočen in ima željo. Deluje zelo mirno, na prvi pogled niti ne izgleda “fajter”. Ko pa obleče kimono, no, takrat pa je druga zgodba.

Da je dosegel ta naslov, imajo v tem mozaiku uspeha zagotovo velik delež nesporni talent in trdo delo, njegova družina, strokovno vodstvo kluba, klubski prijatelji … in tudi naša šola. Ker prisluhnemo in pomagamo takšnim, kot je on.
Čestitke, Timotej, prepričan sem, da te bomo še velikokrat videli na najvišjih stopničkah. Skoraj zagotovo že na naslednjih olimpijskih igrah.

Dejan Korotaj, prof.