Naš lanski literarni zbornik Leteti z besedami je prejel posebno pohvalo na Roševih dnevih 2024!
 

Knjižico so uredili člani dijaškega uredniškega odbora Miha Ferlinc, Lia Horvat Zupančič, Lara Kapun in Nuša Ornik z mentorico literarne delavnice Nino Medved.

V njem so objavljeni: Gaja Babič Đukanović, Doroteja Drevenšek, Lana Fajfer, Miha Ferlinc, Lia Horvat Zupančič, Lara Kapun, Iza Korpar, Staša Korpič, Ana Kuprivec, Mia Lebar, Larisa Mihailović, Jona Novak, Nuša Ornik, Ela Velikonja, Žiga Virtič.

Pesmi, zgodbe in dramski odlomek se prepletajo s krasnimi ilustracijami Sandy Cizej, naslovnica pa je bila narejena posebej za to izdajo.

Profesor Boris Svetel je poskrbel za brezhibno lekturo, šolski oblikovalec Robert Rošker za prelom. Zbornika pa ne bi bilo tudi brez široke podpore šolskega kolektiva, Dravskih elektrarn Maribor in Mestne občine Maribor.
Delo vseh vpletenih je bilo pohvaljeno s strani strokovne žirije Roševih dni, ki na tem natečaju v organizaciji JSKD-a vsako leto izbira najboljše srednješolsko literarno glasilo. Tudi drugim pohvaljenim in nagrajenim – Gimnaziji Celje Center, Gimnaziji Lava, Gimnaziji Kranj, Bežigrad, Koper, Ravne in Šolskemu centru Ravne na Koroškem skupaj z njihovimi avtorji in mentorji iskreno čestitamo.
Še posebej pa se veselimo z našimi umetniki in vas navdušeno vabimo k branju njihovih del – zbornik najdete v šolski knjižnici!
P. S. Letošnji zbornik vam predstavimo na literarnem večeru v šolskem amfiteatru 25. aprila. Shranite si datum, tudi letos pripravljamo krasno knjižico ;).
Mentorica Nina Medved