1. januarja 2024 je potekalo šolsko izbirno tekmovanje iz znanja psihologije za dijake od 2. do 4. letnika, v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije. Vsebina je bila Mišljenje. Dijaki so se na tekmovanje pripravljali samostojno, z nekaj individualnimi konzultacijami z mentoricama. Kot običajno, so tudi tokrat dosegli odlične rezultate. Bronasto priznanje je pridobilo kar 44 od 52 tekmovalcev.
  2. marca 2024 je na Gimnaziji Novo mesto potekalo državno tekmovanje, z več študijske literature na isto temo.

Srebrno priznanje je prejelo 7 dijakov (Živa Blažič, 4. d, Mojca Bedekovič, 3. f, Emilia Anufrieva, MM1b, Nika Ornik, 4. b, Žiga Gaal, 4. a, Ema Batagelj, 4. e, Zala Goričan Podbrežnik, 3. d). Zlato priznanje je prejelo 9 dijakov: Ana Vidovič, 4. d, Dea Medved, 4. d, Eva Novak, 4. c, Marko Meolic, 4. a, Živa Lušnic, MM1b, Črt Čučko, MM2a, Matic Pogorelec, MM2b, Katarina Berčič, 2. f in Maša Hauptman, 3. e.

Iskrene čestitke vsem, še posebej pa Katarini Berčič iz 2. letnika, kjer procesa mišljenja še nismo obravnavali pri pouku. Posebne čestitke tudi »veteranom« Maši Hauptman in Črtu Čučku, ki sta že v letu 2023 prejela srebrno priznanje ter Dei Medved, ki je lani prejela zlato. Še posebej pa čestitava Maticu Pogorelcu, ki že dve leti nima psihologije, pa je prejel zlato priznanje.

Mentorici Tara Sinkovič in Janina Curk