Spoštovani dijaki in starši!

6. maja se je končala akcija Halo, si za to?, akcija zbiranja rabljenih, nekoristnih, uničenih, starih mobilnih telefonov. Akcija je potekala v organizaciji Zveze prijateljev mladine Slovenije in Rotary distrikta 1912 Slovenija.
Cilja akcije sta bila ekološki in humanitarni. Zbran denar od prodaje teh okoljsko spornih aparatov bomo organizatorji namenili aktivnostim in dejavnostim za otroke in mladostnike.

Sodelovalo je preko 500 osnovnih in srednjih šol, vrtcev ter različnih podjetij.
Po dosedaj delno znanih rezultatih so šole povprečno zbrale okrog 8 kg telefonov, 5 kilogramov telefonskih baterij in okrog 5 kilogramov polnilcev.

Podatke o zbranih telefonih še zbiramo. Pretekli in ta teden poteka odvoz telefonov iz vseh sodelujočih šol po Sloveniji.

V akciji so se še posebej izkazale šole iz Maribora in širše okolice, kjer smo do preteklega petka zbali več kot 2 toni telefonov, baterij in polnilcev.

Na II. gimnaziji smo z vašo pomočjo, pomočjo profesorjev in vaših staršev zbrali:

72.65 kilogramov telefonov
58.65 kilogramov polnilcev
43.55 kilogramov telefonskih baterij

Skupaj 174,85 kilogramov in s tem prispevali v skupni sklad 457.00 eur.

Hvala vsem, ki ste v akciji sodelovali in polnili naše škatle. Posebna zahvala Maticu Milecu iz 3.e (59 telefonov), Neli Kučič iz 3.f (49 telefonov) in Maticu Komelu iz 3.e (21 telefonov), ki so se že posebej potrudili v času akcije in bodo nagrajeni z izletom v Verono (nagrado prispeva Turistična agencija Sonček).
Vsi, ki vas rezultati zanimajo, lahko od naslednjega tedna podrobnejše informacije spremljate preko spletne strani www.starmobi.si

HVALA!

Saša Mikić